Звіт про діяльність УЦХВЄ в час війни учасникам звітно-виборчої конференція УЦХВЄ представив старший єпископ Михайло Паночко.

Зусиллями християн віри євангельської з гарячих точок було евакуйовано понад 178 809 осіб (були і ті, хто поклав своє життя, рятуючи людей з-під обстрілів).

Понад 267 290 вимушених переселенців було прийнято транзитом, більш як 78 тисяч розміщено на базі церков і в домівках вірян.

Сотні тонн гуманітарної допомоги (їжа, одяг, медичні препарати та ін.) зібрано церквами та доставлено в місця, де люди мають найбільшу потребу. Зокрема, з-за кордону завезено зібраної церквами 216 тис. тонн гуманітарної допомоги, в Україні віряни зібрали та доставили на місце призначення майже 70 тис. тонн допомоги. І це тільки зареєстровані дані.

Також християни-волонтери забезпечують потреби українських військових ТРО та ЗСУ (від бронежилетів та берців до тепловізорів та автомобілів). Відновлюють зруйноване житло мешканців у деокупованих регіонах.

Не забувають і про головне своє призначення – рятувати душі людей. У різних підрозділах, які сьогодні захищають нашу країну, служать 166 військових капеланів УЦХВЄ. Ще більше вірян проводять душеопікунську роботу із тисячами постраждалих українців. Детальніше – в сюжеті.