17-19 травня у Луцьку пройшла  звітно-виборча конференція УЦХВЄ, під час якої  обрали нове керівництво Церкви.

17 травня. Привітати учасників конференції приїхало  понад тридцять делегацій з різних країн Європи та Америки.  Свої вітання передали голова Верховної  Ради України, Уряду, обласних, районних та міських органів влади.

 

Другий день звітно-виборної конференції УЦХВЄ, 18 травня, розпочався з молитовного служіння, звітів та продовжився виборним процесом.

Шляхом таємного голосування делегати конференції обрали старшого єпископа та його заступників.

Новообраний старший єпископ УЦХВЄ Анатолій Козачок до цього служив першим заступником старшого єпископа Михайла Паночка.

Новим першим заступником старшого єпископа обрано Віталія Яцюка, який раніше служив старшим пресвітером Тернопільського  обласного об’єднання  УЦХВЄ.

Єпископ Михайло Степанович Паночко обійняв служіння скарбника братерства.

 

Третій день звітно-виборної конференції УЦХВЄ розпочався словом до молитви єпископа Михайла Мокієнка. Після чого щирим словом настанови поділився очільник п’ятидесятницької церкви Польщі Анджей Єзерніцький. Він подарував новообраному старшому єпископу Анатолію Козачку свою книгу про Церкву в Польщі: “В ній наша спільна історія. Адже, євангельський рух на Заході України до 1939 року тісно пов’язаний з поляками не лише своїми витоками, але й постатями проповідників, благовісників”.

Гість конфереції, єпископ з Румунії Симеон Бумбар поділився чудовим Словом (доречі, українською). Після чого присутніх надихнула проповідь голови Слов’янського дистрикту Асамблей Божих, США Віктора Прохора.

А далі настав час для найбільш урочистої частини – молитва рукопокладення за нового очільника братерства Анатолія Козачка та його дружину Ольгу.

Словом настанови поділився Михайло Паночко, який наголосив на трьох ключових речах. Перша — це мати в серці страх Господній: “Хто боїться Бога — не боїться людей і може вести за собою інших. Страх Божий зберігає нас від зловживання владою, допомагає казати правду за будь-яких обставин”. Друга річ — шанувати Боже слово, бо воно допоможе не гордитися, не падати духом та уникати подвійних стандартів. Третя — любити людей. Вміщати всіх на Заході та Сході, допомагати і наставляти.

Насамкінець Анатолій Козачок подякував делегатам конференції за довіру, церкві “Спасіння” та Волинському обласному об’єднанню УЦХВЄ за гостинність і організацію.