“Молитва, що об’єднує”

У середу 03.05.2023 за ініціативи заступниці Міністра юстиції України Olena Vysotska та Виконавчого Директора Української Християнської Місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» В’ячеслава Когута пройшов Молитовний сніданок “Молитва, що обʼєднує”, на якому був присутній Міністр юстиції – Денис Малюська.

Це другий Молитовний сніданок у Міністерстві юстиції – і, слава Богу, ми знову, як і торік, були на ньому присутні.

Молитовний сніданок – це те місце, де Господь об’єднує.

Він зібрав представників всіх конфесій Всеукраїнської Ради Церков, депутатів Верховної Ради України, представників Міністерства оборони, Капеланськоі служби ЗСУ, Міністерства охорони здоров’я, Національноі Поліціі України, Національної гвардії України, військових, в’язничних та муніципальних капеланів, громадських діячів, політиків різних рівнів, діячів культури, керівників реабілітаційних центрів, керівників пенітенціарних закладів (в т.ч. Біленьківської виправної колоніі №99, де наша церква несе тюремне служіння).

Спочатку – вшанували пам’ять загиблих у війні за волю і незалежність України. Молилися за захисників, за перемогу, за полонених і зниклих безвісті. За усі державні, силові, режимні служби.

Свою історію змін у житті розповіли колишні в’язні, які зараз є волонтерами програми “Слухати, щоб вірити”.

Ці свідчення, молитва і спілкування – об’єднують. Усі присутні були єдині у своїх планах, мріях, прагненнях і діях.

Віримо, що працюючи пліч-о-пліч, можна досягти набагато більшого!

Вже понад 20 років співпрацюють Українська Християнська Місія “Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі” та Департамент кримінально-виконавчої служби. І результати такої співпраці служителів церкви та працівників установ – це зміненні на краще людські життя.

… Колишні в’язні, ті, хто ще вчора не уявляли свого життя без злочинів, починають жити чесно і служити людям. І зараз – збираються за одним столом з тими, хто їх викривав і засуджував…

Хіба це не слава Божа?

Щиро дякуємо організаторам за запрошення! Нехай цей захід стане доброю традицією у стінах Міністерсва юстиції!