У квітні місяці неочікувано для всіх єпископ Лисенко Андрій Петрович відійшов у вічність. Тому, трохи пізніше Обласна Присвітерська рада прийняла рішення про проведення Конфепенції для обрання нового керівного складу нашого Обєднання.

Позачергова звітно-виборча конференція Запорізького обласного об’єднання УЦХВЄ відбулась у суботу, 27 липня, в Будинку молитви церкви “Христос – єдина надія”.

До пасторів та служителів Запорізької області завітали шановні гості – Яцюк Віталій Олексійович, (перший заступник старшого єпископа УЦХВЄ) та Мокієнко Михайло Михайлович, (заступник старшого єпископа УЦХВЄ у Східному регіоні, єпископ Дніпропетровського обласного об’єднання УЦХВЄ).

Розпочав конференцію Гедаревич Василь Євгенійович, єпископ, старший пастор церкви “Христос – єдина надія”, який на початку звернувся до 80 делегатів та гостей із привітанням та молитвою благословення.

“Надійся на Господа, будь сильний, і хай буде міцне твоє серце …” – такі слова із Псалмів нагадав присутнім в.о. єпископа  Трачук Анатолій Володимирович. Саме ці слова були обрані девізом Конференції, яка проходила за 30 км від лінії фронту.

Словом на забудову та свідченнями із власного служіння єпископа, старшого пресвітера ділився з учасниками Мокієнко Михайло Михайлович, який має майже 30-річний досвід керівника Дніпропетровського обласного об’єднання УЦХВЄ.

Тема: “Церква Христова під час війни”

Головні думки та тезиси, що були сказані у цій темі:

  1. “Важкі часи народжують сильних людей.

Сильні люди створюють добрі часи.

Добрі часи створюють слабких людей.”

  1. Місія замість очікування. Дії.1:

– Спочатку зламалися, хто вірив, що це на короткий час

– Другі не витерпіли, які терпіли

Чекати та догоняти – складно.

Також Мокієнко нагадав про важливість служіння капеланства та душеопікунства.

Після звітної частини розпочалася процедура виборів. Шляхом таємного голосування одноголосно усі 80 делегатів виявили довіру та уповноважили звершувати служіння єпископа Запорізького обласного об’єднання УЦХВЄ Трачука Анатолія Володимировича.

Після консультацій та обговорення у цей день також було обрано Флорка Віктора Михайловича першим заступником єпископа і другим заступником – Гаврилова Богдана Валерійовича.

Строком на один рік на посаду Скарбника, який є заступником єпископа Запорізького обласного Об’єднання був обраний Гедаревич Василь Євгенійович.

Також шляхом голосування був оновлений склад Ревізійної комісії та обласної Пресвітерської Ради Запорізького обласного Об’єднання УЦХВЄ.

У заключній частині до присутніх із словом збудування про служіння Богу на прикладі Івана Хрестителя звернувся Яцюк Віталій Олексійович.

Тема: Шлях до позитивної оцінки від Христа.

Мт. 11:11: “Поправді кажу вам: Між наро́дженими від жінок не було більшого над Івана Христителя! Та найменший у Царстві Небеснім — той більший від нього!”.

  1. Скромність
  2. Знав своє покликання.
  3. Знати час на який покликав нас Господь
  4. Він вказував і відпускав учнів до Ісуса Христа.
  5. Він не боявся говорити правду.

Ів. 10:41: “41 І багато до Нього прихо́дили та говорили, що хоч жа́дного чуда Іван не вчинив, але все, що про Нього Іван говорив, правдиве було́.”

  1. Не спокусився

Мт. 11:2-3: “2 Прочувши ж Іван у в’язни́ці про дії Христові, послав через учнів своїх, 3 щоб Його запитати: „Чи Ти Той, Хто має прийти, чи чекати нам Іншого?“ 4 Ісус же промовив у відповідь їм: „Ідіть, і перекажіть Іванові, що́ ви чуєте й бачите: 5 „Сліпі прозріва́ють“, і криві ходять, стають чистими прокаже́ні, і чують глухі, і померлі встають, а „вбогим звіщається Добра Нови́на“. 6 І блаженний, хто через Мене споку́си не ма́тиме!“

На завершення конференції лунали щирі слова привітання та були звершені молитви благословення за обраних служителів та відповідальних за відділи.