ПРОГРАМА “ШЛЯХ УВ’ЯЗНЕНОГО”

У ці дні у Чернівцях відбувається міжконфесійний тренінг з міжнародної програми реінтеграції в’язнів «Шлях ув’язненого», в якому беруть участь священики і волонтери з усієї України. Представники церков м.Запоріжжя також приймають участь у цьому навчанні.

Цей захід відбувається під керівництвом пастора В’ячеслава Когута, виконавчого директора Тюремної асоціації, директора Соціального департаменту Української Церкви Християн Віри Євангельської.

Програма «Шлях ув’язненого», була розроблена для зміни тюремних середовищ і повернення в’язнів до суспільного життя. Це – восьмитижневий курс євангелізації та учеництва, заснований на Євангелії від Марка, який запрошує в’язнів у подорож, що перетворює, щоб дізнатися про Ісуса В’язня.

Багато людей відчувають безнадію у зв’язку з ізоляцією в результаті вчинених ними кримінальних правопорушень. Програма втілюється у в’язницях по всьому світу, дбає про примирення з жертвами злочинів, допомагає сім’ям засуджених й успішно реінтегрує їх у соціумі. В цьому допомагають християнські спільноти.

Під час тренінгу учасники пройшли декілька етапів втілення програми, враховуючи стратегічну мету для національного служіння церков, об’єднаних в’язничним служінням.

Тож, після проходження тренінгу, за Божим сприянням, будемо втілювати программу «Шлях ув’язненого» на Запоріжжі – у Виправній колонії №99 у с. Біленьке та у Запорізькому слідчому ізоляторі.