16-18 серпня в с.Орлівське Запорізької області відбувся ретрит для дружин служителів за темою: “Вижити або жити, як складається життя жінок у період війни”.

Ми ставили собі за мету подарувати хоча б кілька днів духовного і фізичного оновлення сестрам, які знаходяться у постійній праці: церковній, волонтерській, наставницькій. Надихнути сестер на подальшу працю на Славу Христа, дати можливість більш тісного спілкування одна з одною, більш близького знайомства, а комусь дати можливість побачити себе в тому служінні, де одна з сестер могла б бути максимально корисна для Церкви і Бога.

Програма ретриту включала, молитву, знайомство, прославлення, роботу в групах, відверте спілкування про те як навчитися керувати своїми емоціями, щоб не образити інших, жити в період війни і радіти в Бозі.

Головним спікером нашої зустрічі була наша наставниця, директор департаменту “Сестринського служіння” у Запорізькій області Ольга Лисенко. Вона ділилася роздумами про Божу Славу, як керувати своїми емоціями, як співпрацювати з іншими на основі Божого слова. На безлічі прикладів з Біблії , власного досвіду, Ольга Іванівна показала, що дотик Божої Слави не може залишити людину байдужою. Це спонукає людину слідувати за Богом і служити Йому.

Зустріч сестер-служителів була наповнена атмосферою відкритості та уваги один до одного, бажанням поділитися чимось цінним і важливим з кожною із сестер. Сестринські молитви одна про іншу, стали справжньою підтримкою для всіх учасниць ретриту.

Ми дякуємо Богові за радість спілкування, яке об’єднує нас у Христі і в бажанні служити Йому, незважаючи на наші відмінності.

Чекаємо з нетерпінням нових зустрічей!