РІЗДВЯНИЙ ВЕЧІР У ДКВС

У Києві 15 грудня Делігація Запорізької області на чолі з Гавриловим Богданом були учасниками  Різдвяного вечора та благодійного ярмарка у Державній кримінально-виконавчій службі України, що відбувся за ініціативи заступниці Міністра юстиції України Олени Висоцької та виконавчого директора місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» В’ячеслава Когута (директора Соціального департаменту УЦХВЄ).

Як і Молитовні сніданки, що проводилися до цього ними неодноразово – цей захід об’єднав разом представників влади та церкви, працівників ДКВС, волонтерів, громадських діячів та капеланів.

І це є велика Слава Божа – коли Церква та влада роблять одну справу, коли молитва звучить у стінах Міністерства юстиції, коли Євангеліє приноситься у в’язниці і окопи. Коли неймовірне становиться дійсним!

Захід почався з хвилини мовчання за загиблими та нагадування про те, що це свято відбувається завдяки нашим мужнім воїнам ЗСУ, які боронять країну.

Вʼячеслав Когут звершив молитву за перемогу України та весь український народ.

До присутніх звернувся почесний єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко, який, запропонував присутнім задуматись над справжнім змістом Різдва.

Глибоко торкнулося присутніх свідоцтво головного організатора Національного дня молитви за Україну – 91-річного євангелиста Девіда Хасавея, який приїхав на це свято з Великої Британії. У радянські часи він був засуджений та цілий рік провів в радянській в’язниці за те, що переправляв до України Біблії, які влада вважала контрабандним товаром. Сьогодні ж він відзначає вражаючі зміни: Державна кримінально-виконавча служба разом із Церквою святкує Різдво, а «Новий Заповіт» є мало не в кожному кабінеті службовців.

Запрошені мали змогу побачити звіт про роботу тюремної місії та співпрацю з Державною кримінально-виконавчою службою. Також організатори свята вручили подяки тим, хто робить свій внесок у розвиток кримінально-виконавчої системи. У іх числі є і пастор Гаврилов Богдан.

Після завершення офіційної частини всі бажаючі могли відвідати Музей Міністерства юстиції, а також благодійний ярмарок.

Колядки, гарячі напої, вертеп та виставка-ярмарок із творчими роботами ув’язнених – все це чекало гостей на вулиці. Всі гроші за продаж робіт були передані ЗСУ.

У такій святковій атмосфері спільності і взаєморозуміння всі присутні могли відчути справжній дух Різдва, розділити радість святкового часу та повірити в диво…