Стратегічна конференція «Церковна освіта» УЦХВЄ пройшла 25-27 вересня у Києві.

Навчальний форум, що зібрав членів Обласних пресвитерських Рад УЦХВЄ, став черговим кроком на шляху до реалізації однієї зі стратегічних ініціатив Братерства. А саме, до розвитку доктринального виховання в церквах та забезпечення тяглості християнської освіти.

Відкриваючи конференцію, старший єпископ УЦХВЄ Анатолій Козачок нагадав вірш з 1-го Тимофію 3:15 «А коли я спізнюся, то щоб знав ти, як треба поводитися в Божому домі, що ним є Церква Бога Живого».

«Апостол Павло багато приділив часу, щоб Тимофій, як його учень, був навчений Правді. Зі своєї сторони ми також маємо зробити все можливе, щоб навчити Правді народ Божий і щоб Церква Господня будувалася», – підкреслив Анатолій Козачок.

Гість конференції, віцепрезидент Церкви п’ятидесятників Румунії Аксенті Лівіо підтримав ініціативу розбудови церковної освіти. А також закликав присутніх бути дієвими у своїй вірі: «Людям набридли диспути й розмови, вони хочуть бачити силу Божу… Не біймося молитися за людей з іншого соціуму: Господь заходить у палаци так само як і в бідний будинок. І перемога завжди здобувається на колінах», – підкреслив віцепрезидент.

Надихнула присутніх і проповідь ще одного гостя, генерального секретаря Церкви п’ятидесятників Румунії Симеона Бумбара. Завершився перший день традиційно, молитвою.

На Конференції відбулись: п’ять навчальних сесій, панельна дискусія, молитовні зібрання та час на спілкування й обмін досвідом служителів.